Ben jij sprekend jezelf?

Hoe kun je sprekend jezelf zijn? Dat begint met het antwoord op de vragen: Wie ben je? en Waar sta je voor? In elke situatie waarin je spreekt is het belangrijk je bewust te zijn van: Is dit hoe ik wil overkomen? Is dit wie ik ben? En klopt dit met de situatie, mijn gesprekspartner(s) en mijn doel?

Vaak heb je een aantal triggers die ervoor zorgen dat je jouw tweede cirkel uit schiet. Als er een patroon is en steeds dezelfde situaties je uit je cirkel brengen, dan is het interessant de oorzaak te onderzoeken. Als je eenmaal herkent wanneer je je cirkel uit gevlogen bent, kun je er ook voor kiezen weer terug te gaan.

Ontdek de wereld van persoonlijke presentatie en communicatie

Ik vind het fascinerend hoe we naar de ene spreker zoveel makkelijker en beter luisteren dan naar de andere. Mijn liefde voor presentatie, stem en alles wat daarmee te maken heeft begon al jong toen ik als semiprofessioneel zangeres optrad. Je kunt mensen raken en bereiken, of juist niet, door jouw performance. Ik denk dat daar ook de oorsprong ligt van dit boek. Iedereen heeft de behoefte om gehoord en gezien te worden voor wie ze zijn. Het kan zelfs pijn doen als je voelt dat er niet naar je geluisterd wordt. Van situaties waarin de communicatie botst, mensen elkaar niet begrijpen, of als een spreker geen contact weet te maken met het publiek, kan ik letterlijk buikpijn krijgen. Want ik zie de potentie, de kansen en weet dat het anders kan.

Daarom ondersteun ik mensen bij het vertellen van hun verhaal, om hun kracht naar boven te halen en hen als mens en spreker écht tot hun recht te laten komen. In plaats van er zelf op te staan, geef ik nu graag het podium aan professionals die hun persoonlijke impact en leiderschap willen vergroten, zowel in communicatie voor en met groepen als in één-op-één gesprekken.

Ik koppel daarvoor vorm (hoe vertel je het) en inhoud (wat vertel je) los en neem je mee in wat het effect is van jouw eigen non-verbale communicatie. Wat laat je zien als spreker en luisteraar tijdens een vergadering, presentatie maar ook bij het koffieapparaat in een informeel gesprek.

Dit boek gaat dus niet over hoe je een goede inhoud opbouwt voor je presentatie. Een duidelijke kernboodschap en een helder doel zijn essentieel in bijna iedere situatie waarin mensen spreken. Maar de ervaring leert ook dat juist bij een heel goed verhaal en een duidelijke kernboodschap de presentatie zeer bepalend is om ervoor te zorgen dat die boodschap ook echt overkomt.

De vele praktijkvoorbeelden komen uit mijn jarenlange ervaring als trainer voor groepen en individuen. Mocht je jezelf herkennen in een van deze voorbeelden, dan berust dit waarschijnlijk niet op toeval. Ik wil je dan bedanken voor het leermoment en de ervaring.

Als dit boek eraan bijdraagt dat iemand zich beter, krachtig en meer zichzelf voelt als spreker en daardoor wél gehoord wordt, dan is mijn missie geslaagd.

Het boek direct bestellen

Ontvang een gratis hoofdstuk

Ben je benieuwd naar het boek en wil je meer kennis over jouw persoonlijke performance en hoe je ervoor zorgt dat jouw boodschap beter landt? Start vandaag nog met lezen, door gratis een hoofdstuk te downloaden en merk direct het effect in jouw communicatie en presentatie! Vul hier je gegevens in en je krijgt meteen toegang.

formulier

Recensies & Testimonials

Assertieve communicatie zorgt voor betere resultaten en een betere werksfeer!

Assertiviteit is een essentiële vaardigheid voor effectieve communicatie op de werkplek, maar het wordt vaak [...]

Sprekend jezelf zijn met de drie cirkels van contact en verbinding

Of je nu van nature introvert of extravert bent, iedereen wil gehoord en gezien worden. [...]

De sleutel tot effectieve teamcommunicatie

Effectieve teamcommunicatie. Wat is daarvoor nodig? Wordt er in jouw team weleens slecht geluisterd? Of [...]

Hoe klinken onze lijsttrekkers en wat betekent dit?

Super interessante vragen die altijd veel stof doen opwaaien. Wie mij al langer volgt weet [...]

Sterk Makers College podcast

Vind je het lastig om in een vergadering je punt duidelijk te maken? Of heb [...]

Verleiden = ontspannen (deel 1)

Verleiden = ontspannen (deel 1) *Uit onderzoek van Lexa blijkt dat 77% van de singles [...]

Ik was te gast bij de ‘Over Spreken Gesproken’ Podcast

Ben jij je bewust van je hoe je spreekt? Weet je eigenlijk wel wat dat [...]

Veldhovens weekblad: Stresshormonen bij openbaar spreken!

Vorm en inhoudelijk belangrijk Je bewustzijn van wat je doet, dat is volgens Josanne Toussaint [...]