Verleiden = ontspannen (deel 1)

Verleiden = ontspannen (deel 1)

*Uit onderzoek van Lexa blijkt dat 77% van de singles een stem belangrijk vindt. Bijna de helft is weleens teleurgesteld door de stem van de date. Daarom heeft de datingapp sinds een tijdje ook een voice profiel waardoor je stem ook onderdeel is van het kiezen van een date. *Radio 538 begint met de rubriek ‘Verliefd op je stem’ waar luisteraars telefonisch op date gaan. Twee voorbeelden waaruit blijkt hoe belangrijk jouw stem is bij het verleiden van je potentiele date, maar ook bij je publiek of gesprekspartner. Hoe verleid je dan met je stem? Hoe zorg je dat je publiek aan je lippen hangt en jouw stem je verhaal en je persoonlijkheid helemaal ondersteunt?

Er is één code woord – ONTSPANNING (niet te verwarren met non-chalant of ‘te’ laag in spanning) Ontspanning heeft een enorm positief effect op verbinding en contact (best handig bij een date of aquisitiegesprek). Ontspanning zorgt voor ruimte om te bewegen, in je hoofd en in je lijf, het zorgt voor een vrij en prettig geluid. Heel hard werken, actief overtuigen dat je een goed verhaal hebt of dat je leuk bent, zorgt 9 van de 10 keer voor spanning en druk. Die gaan we soms bewust, maar meestal onbewust, altijd horen en voelen en dus meenemen in onze oordeelsvorming. Ontspanning is aantrekkelijk zowel zakelijk als privé. Makkelijker gezegd dan gedaan? Ja, ik geeft het toe! Bewust ontspannen is in heel veel situaties helemaal niet makkelijk, maar absoluut wel te trainen. Net als je stem en je totale presentatie en communicatie overigens. Volgende week deel 2 van verleiden = ontspannen met een gouden tip. Wil je daar niet op wachten of hem zeker niet missen? Reageer dan hieronder dan zorg ik dat je hem krijgt.

Verleiden = ontspannen (deel 2)

In de podcast van Theo Maassen ‘Ervaring voor beginners’ spreekt Theo Maassen met Peter Pannekoek en komen ze tot de conclusie dat je publiek voor je winnen ook een soort verleiden is. Ook de stem van Peter komt aan bod in de context van ‘je publiek bereiken’. Veel spanning op de stem en hard werken maakt dat Theo Maassen opmerkt dat hij tijdens het kijken naar de show van Pannekoek behoefte had aan een soort verzuchting tussendoor.

Adem als instrument om bij jezelf te blijven. Pas dan kan je alles voelen, kan je bewegen en kan je pres(en)teren. Pas dan kan het publiek ontspannen op hun stoel zitten en ontvangen. (Deze podcast is overigens echt een aanrader mocht je hem nog niet kennen en van goede gesprekken, kunst en theater houden.)

De gouden tip voor meer ontspanning, grip op je adem en de mogelijkheid tot verleiden: Volg deze 4 stappen! Kost je nog geen minuut en het levert je zoveel op.

1* Ga staan
2* Trek je schouders omhoog naar je oren
3* Laat je schouders vallen met een lange zucht
4* Denk aan iets dat je verwondert.
Je buik schiet dan naar voren en je zuigt vanzelf lucht naar binnen

Luister hier de podcast van Theo Maassen met Peter Pannekoek

S7 Afl 12 Peter Pannekoek – Ervaring voor Beginners | Podcast on Spotify