Blog, blog leergierige logopedistenstemkracht

Al ruim 10 jaar ben ik misschien stiekem net zoveel ondernemer als logopedist. Geboren in een ondernemers gezin kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Al riep ik als kind dat ik nooit een eigen bedrijf zou starten, omdat ik zag hoe hard mijn vader altijd werkte en hoe onzeker het leven als ondernemer kan zijn. Ik heb de afgelopen jaren ook zeker wel overwogen om in loondienst te gaan en dan vooral in de medische kant van de logopedie, maar mijn hart ligt toch echt bij het trainen en coachen.

Al ruim 10 jaar ben ik misschien stiekem net zoveel ondernemer als logopedist. Geboren in een ondernemers gezin kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Al riep ik als kind dat ik nooit een eigen bedrijf zou starten, omdat ik zag hoe hard mijn vader altijd werkte en hoe onzeker het leven als ondernemer kan zijn. Ik heb de afgelopen jaren ook zeker wel overwogen om in loondienst te gaan en dan vooral in de medische kant van de logopedie, maar mijn hart ligt toch echt bij het trainen en coachen.

Voor ik logopedist werd heb ik een studie communicatie afgerond en stond ik zelf op het podium als zangeres. Ik heb een aantal jaar een praktijk gehad voor adem, stem, keelklachten en geef freelance les en training voor onder andere Schouten en Nelissen, Pro-Education en IVA Businessschool. Al die ervaring en expertise stop ik bij elkaar in mijn trainingen.

Waarom ik doe wat ik doe

Het voelt echt als mijn missie om mensen, en dan met name professionals te ondersteunen en begeleiden bij hun persoonlijke performance. Het verfijnen van je persoonlijke communicatie zodat je beter kan afstemmen op je publiek en zodat je écht gehoord wordt.Zeker nu  door de coronacrisis banen op de tocht staan en we zoveel digitaal moeten communiceren is het enorm belangrijk voor professionals om zich te profileren. Er is vaak te weinig aandacht voor hoe je klinkt, spreekt, staat, ademt en beweegt. Terwijl dit zo bepalend is. Ik krijg enorm veel energie van training geven aan bijvoorbeeld een groep politiek bestuurders en deze dan zien groeien in hun speech en presentatie. Mijn doelgroep is vooral de professional; ondernemers, (politiek)bestuurders, advocaten en managers.

De geboorte nieuwe producten

Het afgelopen half jaar stond voor mij, net als voor veel andere, in het teken van schakelen, andere afslagen nemen, af en toe verplicht op de rem en vooral ook nieuwe routes bepalen. Hoewel ik echt wel af en toe even uit het veld geslagen was, had ik vrij snel nieuwe ideeën waar ik heel enthousiast van werd. De e-learning Masterclass Stemkracht is er hier één van.

Onderzoek stem-spraak profielen

Het afgelopen jaar heb ik onderzoek gedaan naar de koppeling tussen persoonlijkheidsprofielen, communicatiestijlen en stem-spraakprofielen. Er is hier al wel het één en ander over geschreven maar ik wilde het verder uitwerken, verdiepen en onderbouwen met cijfers. De resultaten van dit onderzoek zijn deels verwerkt in de e-learning en komen terug in mijn trainingen. Het geeft antwoord op de vragen: ‘Waarom verloopt nu met de ene gesprekspartner een gesprek veel makkelijker dan met de ander?’  ‘Kan je horen of iemand meer taakgericht of meer mensgericht is?’

De communicatiestijlen test die ik hiervoor gebruikt hebt (Socials Styles) heb ik inmiddels ook in eigen beheer en gebruik ik als verdieping tijdens coachingstrajecten. Het geeft mooie inzichten en bewustwording van jouw stijl en profiel en aanknopingspunten voor coaching.

De masterclass Stemkracht

De masterclass stemkracht is een e-learning die antwoord geeft op de vraag hoe je klinkt, spreekt, staat, ademt en beweegt. Klopt dit met je verhaal? Wat zegt jouw stem en spraak? Ondersteun jijzelf je boodschap door HOE je het vertelt? Of juist niet? Weet je te boeien? Straal je autoriteit uit? Of haken mensen af? Heb je gelijk, maar krijg je het niet altijd?

Mensen kunnen thuis veilig en actief aan de slag met de verfijning van hun persoonlijke communicatie. De e-learning bestaat uit 11 modules met theorie, casuïstiek, video- en audiofragmenten. Via een video-opdracht ontvang je persoonlijke feedback en er zijn 6 online verdiepingslessen waar deelnemers ook casuïstiek in kunnen brengen en vragen stellen. Ik heb de e-learning zelf geschreven en ontwikkeld, hij is geredigeerd op tekst, vakinhoud en didactiek door externe professionals. En uiteraard prachtig vormgegeven.

Al met al een hele investering, maar een super leerzaam en leuk proces. Zo heeft deze vreemde tijd toch nog iets moois met zich meegebracht.